Så då var det dags för lite matlagning på trangia kök.
Först vispa ägg och socker.
I med bakpulver, vaniljsocker och mjöl.
Tända trangia köket.
Smör i pannan och sen i med smeten.
Välgräddade ska dom vara!
När man lagat mat blir det disk.
Idag var det dags för pionjärarbete för våra upptäckarscouter på Dannebacken.
Först gäller det att ta fram alla slanor som behövs.
Surra två stycken stora trefötter.
Med andra fixade en bräda med uttag så att man kan surra fast själva gungrepet.
Resa upp trefötterna.
Uppe med överliggande och dags att prova.
Mycket kul att se det färdiga resultatet bra jobbat scouter!
Först tända lyckan.
Sen ta fram…
En burk, en braständare, spik och massa stearinstumpar, gammal kastrull och trangia kök. Då kam man göra nya marschaller.
Gäller att vara försiktig när man häller på det smälta stearinet.
Under tiden marschallerna stelnade gav vi oss ut i skogen för att leta reflexer.
Lite svårt att fånga på bild, men häftigt att se som en stjärnhimmel i skogen och massa ficklampa som letade runt.
Ett bra sätt att uppleva hur viktigt det är att ha reflex på sig för att synas i mörkret.
I kväll gjorde Äventyrarna på Lextorp eldprov. Alla scouter skulle gjöra upp eld enskilt och hålla den vid liv i 5 minuter. Man hadde ett vedträ var till förfogande.
Många eldar blev det och alla scouter klarade provet. Sedan fick äventyrarna lära sig hur man klär sig på bästa sätt för att vara ute i kyla. Till helgen är det dax för hajk så då är det bra att kunna.