Idag var äventyrarna på Dannebacken uppe på Hunneberg för att orientera.
Naturen vaknar till liv.
Efter att ha letat rätt på kontrollera hade patrullerna ett antal bokstäver som bildade ordet grodyngel.
Bävern hade jobbat ordentligt.
Idag var äventyrarna på Dannebacken uppe på Hunneberg för att orientera.
Naturen vaknar till liv.
Efter att ha letat rätt på kontrollera hade patrullerna ett antal bokstäver som bildade ordet grodyngel.
Bävern hade jobbat ordentligt.
Upp på hojarna.
I tre patruller cyklade äventyrarna på Dannebacken ner mot gamle Dal.
På vägen ner var det två stopp. Vid Mackenlekplatsen kastade man ringar på poångpinnar som man cyklade förbi. Sedan vidare till Valenlekplatsen vid Insikten. Ny kastövning och nya poång.
Framme vid slutmålet var det dags för lite balansövning.
Patrullen skulle på snabbaste gemensamma tid ta sig först genom slalombanan.
Därefter över balansbrädan.
För att avslutningsvis kasta prick med en hästsko.
Idag plockades lägerspisarna fram.
Det blandades ägg, mjölk, mjöl och lite salt.
Sedan höggs det ved.
För att sedan få eld i spisarna.
Sedan på med pannan och i med smeten.
Alla Upptäckarna jobbade på bra så det blev ett riktigt pannkakskalas.
Härligt att på komma på besök hos er!
Man får så bra frågor av uppmärksamma, vetgiriga scouter! Idag fick vi lära oss mer om scouternas grundare BP och vad han ville med scouterna. En helt rimlig fråga blev då varför tjejerna inte fick vara med…och så funderade vi på det en stund och var överens om att vi tycker det är bra att saker förändrades med tiden.
Diskussionerna fortsatte när vi gick en vandring och stötte på olika dilemman som vi klurade på i gruppen. Ibland tog vi hjälp av Scoutlagen för att se hur vi förväntas göra, men för det mesta var våra svar spontant inkluderande med fokus på allas rätt att få vara den de är. En härlig kväll med ett skönt gäng! Lite Pappargubbe-ta höll värmen uppe ?
Och kan man tänka sig…någon hade ”glömt” en hel korg med chokladkaniner i skogen. De smakade mums!
Nu är äventyrarna ute i liperedsstugan på gourmet hajk.
Självklar en trerätters middag.
Delikatessrullar med ost och salami samt färskost och lax, till förrätt.
Till huvudrätt wokade grönsaker och marinerad fläskytterfilé.
Serverades med stuga datorn mos och bea.
Efterrätten bestod av marängsviss.
Scouterna bodde lite här och där, i stora stugan, patrull stugorna.
och ett gäng i vindskydd.
Efter en go natt, så smakade det bra med hotellfrukost.
Ägg, bacon, yoghurt, juice, färsk frukt, pålägg.
Och som pricken över i, våfflor.
Sedan blev det ett spår där dom skulle ut och hitta ett antal kontroller. När dom kom till kontrollen fanns det fem kuvert, då a ropade de basen som berättade vilket kuvert som var för respektive patrull.
När all kontroller var hittade, gick dom åter till stugan, där öppnades kuverten och där fanns det pusselbitar och pusslet skulle lösas.
Innan vi åkte hem blev det lunch med goa korvar.
Tack för denna hajk!
Äntligen fick vi göra färdigt våra packpåsar! Det sista vi gjorde var att gnugga ljusstumpar på dem och sen värmde vi påsen tills allt hade smält in i tyget. Fiffigt sätt att göra dem mer vattenskyddande!
Att sitta kring lägerelden och berätta ordvitsar och andra lustigheter var dagens tema.
Till detta behövs idéer, så en stunds skrivar stuga, sedan behöver man en eld.
Då vi var många byggde vi ut med en extra stock som drogs på plats med gemensamma krafter.
Sedan var det dags för själva framförandet.
Det blev en salig blandning av ordvitsar, alla barnen… och gåtor.
Vad får man om man tar några gamla konservburkar, en bra eld, några lämpliga ingredienser och ett gäng ihärdiga Spårarscouter?
Svar: en fantastisk god pizza!!
Mycket fiffigt! Ena locket används som ”ugnsplåt” i burkugnen ? (Enda kruxet var att inte få panik när bakplåtspappret började brinna…)
Omdömena varierade mellan ”skitgott!!!” till ”10 av 10!!” och ”OMG!”