Pannkaksfabrik

Idag plockades lägerspisarna fram.

Det blandades ägg, mjölk, mjöl och lite salt.

Sedan höggs det ved.

För att sedan få eld i spisarna.

Sedan på med pannan och i med smeten.

Alla Upptäckarna jobbade på bra så det blev ett riktigt pannkakskalas.

Härligt att på komma på besök hos er!

”Varför bara killar?”

Man får så bra frågor av uppmärksamma, vetgiriga scouter! Idag fick vi lära oss mer om scouternas grundare BP och vad han ville med scouterna. En helt rimlig fråga blev då varför tjejerna inte fick vara med…och så funderade vi på det en stund och var överens om att vi tycker det är bra att saker förändrades med tiden.

Diskussionerna fortsatte när vi gick en vandring och stötte på olika dilemman som vi klurade på i gruppen. Ibland tog vi hjälp av Scoutlagen för att se hur vi förväntas göra, men för det mesta var våra svar spontant inkluderande med fokus på allas rätt att få vara den de är. En härlig kväll med ett skönt gäng! Lite Pappargubbe-ta höll värmen uppe ?

Och kan man tänka sig…någon hade ”glömt” en hel korg med chokladkaniner i skogen. De smakade mums!

Naturrutan och tälja

Förra veckan markerade patrullerna upp rutor vi tänkte hålla koll på nu när vi trodde att våren var på väg.

Till denna veckan var vi rörande överens om att det enda som hade kommit i våra rutor var snö. 

Sedan gick vi in, lekte lite och täljde vidare på våra smörknivar eller stekspadar.

Gourmet hajk

Nu är äventyrarna ute i liperedsstugan på gourmet hajk.

Självklar en trerätters middag.

Delikatessrullar med ost och salami samt färskost och lax, till förrätt.

Till huvudrätt wokade grönsaker och marinerad fläskytterfilé.

Serverades med stuga datorn mos och bea.

Efterrätten bestod av marängsviss.

Scouterna bodde lite här och där, i stora stugan, patrull stugorna.

och ett gäng i vindskydd.

Efter en go natt, så smakade det bra med hotellfrukost.

Ägg, bacon, yoghurt, juice, färsk frukt, pålägg.

Och som pricken över i, våfflor.

Sedan blev det ett spår där dom skulle ut och hitta ett antal kontroller. När dom kom till kontrollen fanns det fem kuvert, då a ropade de basen som berättade vilket kuvert som var för respektive patrull.

När all kontroller var hittade, gick dom åter till stugan, där öppnades kuverten och där fanns det pusselbitar och pusslet skulle lösas.

Innan vi åkte hem blev det lunch med goa korvar.

Tack för denna hajk!

Humor kring lägerelden

Att sitta kring lägerelden och berätta ordvitsar och andra lustigheter var dagens tema.

Till detta behövs idéer, så en stunds skrivar stuga, sedan behöver man en eld.

Då vi var många byggde vi ut med en extra stock som drogs på plats med gemensamma krafter.

Sedan var det dags för själva framförandet.

Det blev en salig blandning av ordvitsar, alla barnen… och gåtor.

Plåtburk, vad gott!!

Vad får man om man tar några gamla konservburkar, en bra eld, några lämpliga ingredienser och ett gäng ihärdiga Spårarscouter?

Svar: en fantastisk god pizza!!

Mycket fiffigt! Ena locket används som ”ugnsplåt” i burkugnen ? (Enda kruxet var att inte få panik när bakplåtspappret började brinna…)

Omdömena varierade mellan ”skitgott!!!” till ”10 av 10!!” och ”OMG!”

IKEA-eld

I torsdags var det dags för äventyrarna på dannebacken att försöka göra upp eld med hjälp sv saker från Ikea. Går det?

Med hjälp av galgen Bumerang, vinstället Hutten, äggkoppen +365 och servetten Fantastisk skulle vi försöka få upp eld.

Det var kul men inte så lätt som vi sett på you tube men det blev varmt, lite rök och sot i alla fall. Vädret var nog emot oss, minusgrader och snö i luften. Kanske gör vi ett nytt försök när det är varmare ute.

Våfflor

Idag bakades det våfflor över öppen eld.

Det gällde att ha en jämn värme.

Och komma ihåg att vänd järnen så att det gräddade på båda sidorna.

Lite olika resultat, de blev bättre allt eftersom äventyrarna på Dannebacken fick erfarenhet.