Familjescouting Mars

Fantastisk dag vid Liperedstugan med vår avdelning Lysmaskarna

Käpphästar ska på skogsritt

Många familjer samlades, så i skogen var det 50-60 personer som gick rep-banan, spela yatzy klosstorn, memory.

Slå träning, få antalet klossar och bygg till snöret

Vi bjöd på pinnbröd och korven grilla alla själva

Korvgrillning
Baka pinnbröd

Patrullen Fjärilen (6-7åringar) övade på samarbete med att fånga fjärilarna med den så kallade ”spindeln”. Super duktiga att göra detta tillsammans

Samarbetet går bra

Hajk

Då värmer vi upp med en hushajk för Dannebackens upptäckare. Vi passade på att njuta den goa kvällen utomhus med matlagning och smoores.

Scouterna fixar kvällsmaten över öppen eld.

Stämningen är uppslupen och alla är nöjda och glada. Maten smakar extra bra när den är lagad av scouterna själva och får avnjutas utomhus.

Gött me käk.
Mycket roligt tjöt och många goda skratt.

Nu är det snart dags för tandborstning och läggdags. Behöver ju sovas lite så att man orkar med morgondagens aktiviteter.

Det finns olika sätt att boa in sig.

Hälsningar från Upptäckarna på hajk.

Personliga bestick

Idag har Upptäckarna på Lipered skapat personliga bestick med hjälp av cerenitlera.

Först få en idé sedan få till det, men det viktigaste var att få låta fantasin härja fritt.

Brasan var tänd och sprakade mysigt i lokalen.

Under tiden besticken ”gräddades” i ugnen blev det charader.

Att det kan vara så svårt att beskriva ett ord med kroppsspråket 😄

Höghöjdsbana

På dagens möte har vi testat Äventyrarscouternas egna höghöjdsbana som dem byggt själva.
Den var ganska svår och det blev en utmaning. Men scouterna var väldigt duktiga och modiga. Men vi hade ju såklart säkerhetsutrustning.
Medans man väntade på och få klättra så övade vi lite knopar och annat 🙂

Pizza & Krabilurer

Idag stod det matlagning på programmet för Upptäckarna på Lipered.

Först gäller det att få upp en fin eld innan man kan börja grädda pizzan.

Under tiden så vispas det krabilursmet.

Först på med tomatsås. Sedan topping och ost.

Sedan in med pizzorna i burkugnen.

Till slut stektes Krabilurer a som vi hade som efterrätt

Alltid härligt med en riktig 2-rätters i Lipered

Laga klimatsmart

För Spårarna Sjuntorp var det dags matlagning på trangiakök. Barnens bästa chiligryta stod på menyn. En vegetarisk rätt som även gav oss poäng i vårt Klimatbingo!

Patrullerna gav sig in i uppgiften med glatt humör! Det var mycket som skulle fixas. Första utmaningen blev att få ihop trangiaköket.

Scouterna behövde samarbeta, fördela uppgifter och följa instruktionerna i receptet. Och kanske modifiera lite efter tycke och smak -så även förhandlingsförmågan behövde tränas. Skulle bönorna i eller inte? Och vad med vegfärsen? Kan vi kompromissa?

För att citera en av scouterna, ”Mmmm, gott! Hunger är bästa kryddan” men andra goda kryddor är även ”självlagat” och ”utomhus” för att inte nämna ”ihop med goa kompisar”, nåja och tacokrydda för all del! Så maten åts med glatt humör och vi fick kämpa för att även hinna med disken….Mötet avslutades mätta och glada!